Vrijrijden Zandvoort

XR/RS club 20-01-2009

Afgelopen jaren was het circuit rijden een hot item voor sommige leden binnen onze club.
En natuurlijk was het ook jammer dat zo’n leuk en sportief evenement van onze kalender verdwijnt.
zeker gezien de rijke geschiedenis die ford op het circuit heeft,
neem alleen al de RS1600i’s, Sierra en Escort Cosworth’s die aan de verschillende saloon car championships mee deden.

Bron: www.rsiontour.net
Er was altijd een vast gezelschap binnen onze club die je op onze circuitdagen weer terug zag keren.
Maar helaas was dit op het laatst een te kleine groep en werd dit ieder jaar minder, in de jaren ’90 kregen wij “gemakkelijk” tegen de 100 man.
En konden wij op eigen kracht voor onze leden een circuitdag organiseren, maar dit werd met de jaren die volgden steeds minder en moesten wij andere clubs zoals Mazda mx-5 club en Renault club sportief opgaan zoeken om de Ford XR/RS circuitdag vol te krijgen!!

Op dit moment heeft circuitpark Zandvoort weer zijn kalender voor 2009 wat betreft vrijrijden bekend gemaakt. Daarom zouden wij willen weten hoeveel animo ervoor is om een datum te prikken en met een groep Ford-fanaten op circuitpark Zandvoort te gaan rijden. Gedacht wordt aan dinsdag 5 mei dan kan er gereden worden van 13:00 tot 17:00 uur voor sommige zou dit zelfs een vrije dag kunnen zijn ;-). Andere suggesties/datums zijn natuurlijk van harte welkom… het is wel de bedoeling om een zo’n groot mogelijk groep bij elkaar te krijgen!

Tevens wordt nog onderzocht of het mogelijk is om ons bij de HARC (Historische Auto Ren Club) aan te sluiten zij organiseren ook meerdere dagen vrij rijden op Zandvoort, meer hierover zal hopelijk bekend worden gemaakt in maart van het jaar. Verder is het misschien zelfs nog mogelijk om een exclusieve sessie te boeken maar dit kan alleen bij voldoende animo, omdat de kosten zo p.p gedrukt kunnen worden. Dus geef je op mailen:
ondervermelding van: vrijrijden zandvoort