Campingweekend Luxemburg

Ford XR/RS club camping weekend en Nurburgringtrip.

Categorie Club activiteit
Datum(s) vrijdag 09 mei 2008
zaterdag 10 mei 2008
zondag 11 mei 2008
maandag 12 mei 2008

vrijdag 29 mei 2009

zaterdag 30 mei 2009
zondag 31 mei 2009
maandag 01 juni 2009

Lokatie Beaufort Luxemburg
Contactpersoon

Pinkster weekend 2009  Campingweekend Luxemburg en Nurburgringdag.

Dit jaar zullen we wederom naar Luxemburg afreizen voor een leuk weekend in Luxemburg. Het samen zijn van Ford liefhebbers is meer dan alleen maar racen, sprinten en poetsen. We hebben samen met de Ford club uit Luxemburg (Ford Frenn Luxemburg) een leuke camping uitgezocht waar we eens lekker samen een leuk weekend met elkaar door kunnen brengen.

Het is Pinksteren dus hebben we een lang weekend voor de deur. Het is de bedoeling dat we zaterdag aankomen, liefst voor de middag, want we willen weer een tourrit organiseren en misschien een bezoek aan een locale Ford dealer. Jenny van Hilten zal hopelijk ook weer met haar RS200 van de partij zijn. Wie weet zit er toch nog wat actie in dit weekend. Zondag zullen we ook wat leuks gaan doen, dan staat er een bezoek naar de Nurburgring in de planning. Dit is een rit van 125 km en dus best te doen vanuit de camping. Als het weer het toelaat, kunnen de BBQ’s ook weer branden dat weekend en al met al zal de gezelligheid zegevieren maar dit ligt aan het weer. Anders is er een restaurant in de buurt waar we alle te samen ook een maaltijd kunnen eten.

Maandag is dan natuurlijk de dag van de terugreis voor de meesten van ons, want dinsdag is het gewoon weer werken. Pinksteren valt dit jaar in het weekend van 30 mei-1 juni. Je kunt natuurlijk ook al vrijdag 29 mei al naar de camping rijden. We willen alle leden dan ook uitnodigen om mee te gaan naar Luxemburg voor een gezellig club camping weekend.
Als club willen we alvast Jenny en Steve bedanken voor hun inzet.

Je kunt je opgeven via de mail Chris Donkers of gewoon even bellen met 06-51500269. Meld even met hoeveel mensen je komt en of je met je tent, camper of caravan komt. Er zijn ook trekkerhutten die je daar kunt huren. De kosten voor dit alles kun je daar in het weekend zelf afrekenen. Voor prijzen zie de website van de camping: www.campingplage.lu

Camping informatie:
Camping Plage, direct bij de bossen en rustig gelegen, is bijzonder geschikt voor families met kinderen of liefhebbers van de prachtige natuurlandschap.

Camping Plage
87, Grand-rue
L-6310 Beaufort
Tel: +352 83 60 99-300
Fax: +352 86 94 14

Zondag 1 juni Nurnburgring.
Voor wie de Nurburgring niet kent dit is een circuit gelegen in de eiffel te Duitsland, Het is een circuit van 20,8 kilometer lang 73 bochten met een hoogteverschil van 350 meter tussen het hoogste en laagste punt op de baan dus zeker geen circuit wat je na een middag rijden uit je hoofd zal kennen in tegenstelling tot bijv. Zandvoort. De Nurburgring wordt door veel fabrikanten ook als testcircuit gebruikt voor nieuwe modellen omdat het veel overeenkomsten heeft met de openbare weg. Laatste fabrikant in deze is Bugatti die zo nu en dan een 2 tal Veyron’s flink uitlaat !! Het leuke aan de RING volgens ons is dat het een groot verzamelpunt is voor autogekken. Zo zijn er Engelse, Russen, Polen, Spanjaarden. Ze komen van her en der om dit heilige stuk asfalt te mogen berijden. Je ziet er de meest exotische modellen. Elke 3 serie die je tegenkomt is een m3 en elke Porsche is op zijn minst een GT3 alsof het allemaal niks kost ! Officieel is het circuit een openbare tol weg (een helm is NIET verplicht) dus zaken zoals links inhalen en een in goede APK staat verkerende auto gelden hier ook.
Uiteraard is er geen maximumsnelheid!!
Nogmaals het is geen circuit wat je in een middag onder de knie hebt dus dit is niet het circuit waar je de limieten van je auto en je rijvaardigheid moet gaan opzoeken. (meer hierover op de dag zelf voor diegenen die het circuit opgaan).

Voor prijzen check de volgende sites:
www.nurburgring.nl
www.nuerburgring.de
www.nurburgring.org.uk
www.nordschleifenfan.de
Of natuurlijk www.google.nl zoeken op Nurburgring.

Geef een antwoord