FordFair 2013

Warning: Attempt to read property "form_label_alignment" on null in /customers/6/9/4/xrrs-club.nl/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/public/class-form-display.php on line 226 Warning: Attempt to read property "form_label_alignment" on null in /customers/6/9/4/xrrs-club.nl/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/public/class-form-display.php on line 226 Warning: Attempt to read property "form_key" on null in /customers/6/9/4/xrrs-club.nl/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/public/class-form-display.php on line 234 Warning: Attempt to read property "form_id" on null in /customers/6/9/4/xrrs-club.nl/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/public/class-form-display.php on line 238 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/6/9/4/xrrs-club.nl/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/public/class-form-display.php on line 241

Vanaf 1985 wordt, door Fast Ford Magazine, Ford Fair georganiseerd. Alles is er, als het maar FORD is. Precies wat wij zoeken dus. 20.000 bezoekers is geen uitzondering.

CONCOURS. Hier kun je zien waar fanatisme toe kan leiden. En kun je zien hoe glimmend die Engelsen een auto kunnen poetsen, zelfs op plaatsen waarvan je niet gedacht had dat die ook gepoetst kunnen worden.

CIRCUITRIJDEN. Ford Fair wordt gehouden op het Grand Prix Circuit Silverstone. Iedere bezoeker kan zich inschrijven om een paar ronden te rijden.

BEDRIJVEN / ONDERDELEN. Hier is echt alles te koop. Alle Engelse toptuners zijn er aanwezig met een stand.

CLUBS. Alle uitgenodigde clubs hebben een afgebakend stukje op het evenemententerrein om zich te presenteren. Wij ook ! Dat is heel leuk, want je hebt de hele dag aanloop, maar het is vooral praktisch.

INTERNET. De website www.fordfair.co.uk al online.

Meegaan. Ik kan als club een aanvraag doen voor een aantal autopassen (is een beetje afhankelijk hoeveel personen er meegaan) waarmee je op de clubstand kan komen. Deze autopassen kosten niets, bij de autopas zit een toegangskaart, dat kost ca. 16 pond (= ca. € 20,00). 1 auto per autopas. Mocht je met meer personen komen dan je kaarten had
besteld zijn deze altijd gewoon te koop bij de ingang van Ford Fair voor 20 pond per stuk.

DE REIS. Silverstone is erg makkelijk te vinden (het ligt in midden Engeland, iets westelijk van Northampton). Je kunt bij mij ongeveer 3 weken voor de Ford Fair een lijst met deelnemers opvragen, dan kun je kijken of je met iemand samen kunt gaan rijden. De meeste mensen vertrekken op vrijdag en gaan de maandag weer terug.

OVERTOCHT. Diverse mogelijkheden. Calais – Dover kost circa 100 tot 140 Euro, Duinkerken -Dover is iets goedkoper maar de overtocht duurt dan ook iets langer. Vele vertrekmogelijkheden per dag. Hoek van Holland-Harwich is ook mogelijk, maar dat is flink duurder. Voordeel is dan wel dat je minder hoeft te rijden. Nadeel is dat je maar 2 keer per dag kunt vertrekken. Hou ook de kranten in de gaten voor aanbiedingen. Er zijn zoveel bedrijven die via internet tickets aanbieden dat alles wat ik nu over dit onderwerp zou schrijven over 1 dag al verouderd is. Als tip een paar sites: www.britaindirect.nl, www.overtocht.nl of www.directferries.nl .Dus je moet zelf je overtocht regelen.

OVERNACHTEN. Er zijn enkelen die een hotel of Bed and Breakfast nemen, maar een flink aantal clubmensen gaan kamperen. De camping is dezelfde als vorig jaar, Bo-Peep, www.bo-peep.demon.co.uk Reserveer wel van tevoren een plekje. Het ligt op ± 30 km. van Silverstone. De prijs voor het kamperen ongeveer 15 pond per tent (2 personen) per nacht, maar hou me hier niet aan vast. Wel je eigen tent meenemen. Een luchtbed is aan te raden. Hou er rekening mee dat de nachten in Engeland nogal fris kunnen zijn, ook in augustus.

De camping is echt erg rustig, luidruchtig gedrag met muziek uit auto’s word door de eigenaar niet op prijs gesteld. Er is met de eigenaar afgesproken dat hij veroorzakers van overlast zonder pardon van de camping mag sturen. Dus GEEN muziek uit auto’s (ook niet zachtjes, want over dit begrip verschilt de interpretatie nogal…..) geen onnodig warm draaien van motoren ’s morgens vroeg en geen gescheur over (nat) gras. De regels m.b.t. BBQ-en en open vuur houden in dat het gras hierdoor onder geen beding beschadigd mag worden noch dat andere campinggebruikers en hun eigendommen hier hinder of schade van ondervinden.

Ben je geïnteresseerd en wil je mee ? Geef je dan voor 1 juni op want dat is de sluitingsdatum, willen we als club nog aanspraak kunnen maken op een plek. Ik bestel aan de hand van de opgave de autopassen, dus als je zeker wilt weten dat je op het evenemententerrein komt met je auto, wees er dan op tijd bij. Opgave het liefst via de website www.xrrs-club.nl

De volgende gegevens heb ik nodig voor je opgave:

  1. Naam, adres, postcode woonplaats en telefoonnummer van de bestuurder van de auto.

  2. Het aantal medepassagiers,

  3. Op welke dag kom je aan (vrijdag of zaterdag),

  4. ga je kamperen op Bo-Peep camping of overnacht je elders,

  5. Kaarten ophalen op camping Bo-peep of bij het Ticket Collection Point” bij de ingang van het Silverstone Circuit.

In de tweede helft van juli krijgt iedereen die zich heeft opgegeven de definitieve gegevens. E-mailers krijgen het per email en anderen per post.

Let op! Indien je je op hebt gegeven en je komt niet dan dien je de kaarten alsnog te betalen! De ervaring van de afgelopen jaren heeft geleerd dat opsturen van de kaarten niet op tijd lukt. Daarom haal ik de kaarten zelf op. Ze zijn dan af te halen bij mij op de camping of op de ochtend van het evenement bij het “Ticket Collection Point” bij de ingang van het Silverstone Circuit. Betalen kan dan zodra je binnen bent.

Groetjes allemaal en tot ziens in Engeland,

Gerard van Schooten, De Roterij 17, 4671 KJ Dinteloord

Klik hier om een E-Mail te sturen,

0167-523988 of 06-55126854 NIET na 21.30 uur.

Aanmelden FordFair 2013

 

Controle

  • Submit