Ford en Cosworth samen in de F1

176 Grand Prix wins – meer dan enige andere motorleverancier
56 F1 teams hebben de Ford Cosworth engine gebruikt
13 World Driver Championships:
1968 Graham Hill Lotus-Ford
1969 Jackie Stewart Matra-Ford
1970 Jochen Rindt Lotus Ford
1971 Jackie Stewart Tyrrell-Ford
1972 Emerson Fittipaldi Lotus-Ford
1973 Jackie Stewart Tyrrell-Ford
1974 Emerson Fittipaldi McLaren-Ford
1976 James Hunt McLaren-Ford
1978 Mario Andretti Lotus-Ford
1980 Alan Jones Williams-Ford
1981 Nelson Piquet Brabham-Ford
1982 Keke Rosberg Williams-Ford
1994 Michael Schumacher Benetton-Ford
10 Formula 1 Constructors’ Championships
Eerste Grand Prix overwinning – Holland 1967, Jim Clark, Lotus-Cosworth, DFV V8
Laatste Grand Prix overwinning – Brazil 2003, Giancarlo Fisichella, Jordan-Ford, EJ13
Laatste F1 engine – Ford-Cosworth RS 1 V10 fitted to the Jordan-Ford EJ13 and first raced in the Australian Grand Prix, March 2003

Geef een antwoord