Ford Dag bij Zomer Motorentechniek

Bert Zomer van fa. Zomer Motorentechniek te Holten, gespecialiseerd in Ford, opent zijn deuren en nodigt alle Ford enthousiastelingen uit voor een prachtige meeting op:

zaterdag 11 mei 2013!

zomer

Ooit begonnen als een hobby ontwikkelde Bert Zomer zich in rap tempo tot een specialist in het tunen en preparen van race en rallymotoren. In vele autosport gebieden vinden wij de Zomer motoren. Niet alleen in Nederland maar ook ver daar buiten zoals Duitsland en Ierland. Zo worden de motoren toegepast in de rally, ovalracing en de autocross.

zomer2

Het bedrijf heeft buiten een enorme werkplaats  ook inpandig een groot onderdelenmagazijn met zeer veel Ford (tunings) onderdelen op de plank en tevens een accessoires shop.

Tijdens de dag wordt ons een korting gegeven op alle direct gekochte of bestelde onderdelen en accessoires van 10%!

.
Deze sportieve dag begint om 10:00u, eindigt om 15:00u en er zullen diverse activiteiten plaatsvinden zoals:

  • Technische rondleiding met uitleg omtrent allerlei tuningsvormen ( zoals kop flowen, nokkenas uitklokken, cylinders boren, koppen vlakken etc., maar ook het demonstreren van motorschade) met behulp van rijkelijk aanwezige professionele apparatuur

zomer3

  • Motoren testbank: Demonstraties op een Superflow SF902 vermogenstestbank geschikt tot 2500 pk en 10.000 omwentelingen p/m.

zomer4zomer5

  • Vermogenstest op AWD rollenbank

Voor XRRS-leden een vermogenstest op een SuperFlow AutoDyn 30 AWD tegen een zeer aantrekkelijk tarief van
slechts €40! (normaal € 133,-). Deelname a.d.h.v. voorinschrijving.

zomer6

zomer7

De auto’s worden getest op de nieuwste SuperFlow AutoDyn 30 AWD rollen testbank. Deze is geschikt voor het testen van zowel 2 als 4 wiel aangedreven voertuigen tot 1.500 pk > 310 km/u. De testbank is voorzien van de modernste technieken en dus ook geschikt om automobielen die voorzien zijn van ABS en EPS – waarbij vereist wordt dat alle 4 de wielen een gelijke snelheid draaien – te testen.

Tevens worden de lambda waarde en turbodruk meting gedaan tijdens de runs, want zoals bij een ieder bekend is: “meten = weten”!

Inschrijving Zomer Dyno Run

Uiterste datum van inschrijving EN dat het bedrag voor vermogenstest op de rekening van de XRRS club moet staat is 3 mei 2013.
De eerste 7 betalende leden verzekeren zich van deelname.
Betaling kan op rekening nummer P2988327 tnv Ford XR/RS Club ovv voor+achternaam + type auto.

Op de internetsite & forum van de XR/RS club zal actueel worden bijgehouden hoeveel en welk type auto zich heeft aangemeld zodat een ieder het in de gaten kan houden.
Inschrijving geschiedt middels formulier wat zich onderaan dit bericht bevindt. Daarin dienen ook technische zaken van je auto te worden ingevuld die de operator al een aantal dagen van te voren invoert. Dit bevordert de overzichtelijkheid op de dag zelf.

.
Om alvast helemaal in de stemming te komen en de sfeer te proeven vind je in onderstaande links interessant beeldmateriaal:

www.zomermotorentechniek.nl

En zoals men bij Zomer Motorsport zelf roept:

.
‘Ik nodig jullie derhalve uit om zeker bij ons te komen kijken, want dan weet je pas echt hoe ons FORD DNA is!’

.
Dus allemaal tot zaterdag 11 mei!

.
Adres gegevens:
Fa. Zomer Motorentechniek B.V.
Handelsweg 44
7451 PJ Holten

Deelnemers Zomer Dynoday 2013

 DEELNEMERSAUTOSTATUSperformance gerelateerde wijzigingenverwacht vermogen
1W van de WeerdSierra Cosworth 2wdBetaaldGroene injectoren, 3 bar mapsensor, rvs uitlaat, RS500 intercooler, hybrid T35 turbo, stage 3 chip.300pk
2Ronald VerhoefFiesta mk2 XR2BetaaldSnelle Kent nokkenas, dubbele webers 40mm, rvs uitlaat vanaf spruitstuk110pk
3Thierry ErkampMondeo 2.5 V6Betaald170pk
4Rodger MartherusFord Escort RS CosworthAanmeldingMongoose rvs vanaf de turbo, K&N inleg filter, Bosch 023 uprated fuel pump200+pk
5Marcel ZuidgeestFord 20 M xl 2300 SBetaaldMay Turbo200 pk
6Rob van VelzenFord Focus STBetaalduitlaat (zonder cat) intercooler, luchtfilter, bluefin chip.285 pk
7Alwin VeenMondeo 2.5 V6Aanmelding160 pk

Aanmelden Zomer Dyno Run 2013

Verplichte velden*

 

Verification