Evenementen regeling 2019

De belastingdienst heeft een zogenaamde ‘Evenementen Regeling’ in het leven geroepen.

De XRST club mag 4 evenementen per jaar aanwijzen voor deze regeling. Wanneer jij je hiervoor als clublid bij het bestuur aanmeldt met een geschorste Ford dan wordt jouw auto op een lijst genoteerd welke naar de belastingdienst wordt toegezonden. Zij zorgen er tevens voor dat deze kentekens voor deze evenementen bij de politie bekend zijn.

Wanneer hier goedkeuring voor is gegeven kan men binnen onze club van deze regeling gebruik maken en jij met een geschorste Ford toch een clubevenement bezoeken zonder MRB te hoeven betalen of uit de schorsing te halen!

Wat houdt deze regeling voor jou in?

Heb je een motorrijtuig van 15 jaar of ouder waarvan het kenteken is geschorst? Dan kun je je aanmelden voor de evenementenregeling. Je kunt dan tijdens erkende evenementen een beperkt aantal dagen rijden zonder dat je de schorsing moet opheffen. Je hoeft ook geen belasting te betalen en het motorrijtuig hoeft niet APK-gekeurd te zijn.

Voorwaarden

Je kunt gebruikmaken van de evenementenregeling, als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

De organisator heeft het evenement aangemeld bij de belastingdienst.
•Je mag aan maximaal 4 evenementen per kalenderjaar deelnemen.
•Je mag maximaal 8 dagen per kalenderjaar gebruikmaken van de evenementenregeling.
•Je moet je motorrijtuig verzekeren.
•Je gebruikt je motorrijtuig alleen voor het evenement.

Het bestuur heeft de volgende evenementen van 2019 hiervoor aangemeld en inmiddels goedkeuring van de belastingdienst ontvangen:

9 Juni 2019: De Jaarmeeting in Lelystad

8 September 2019: Het EFE in Venray

Wil jij dit jaar gebruik maken van deze regeling voor 1 of meerdere evenementen, reageer dan via onderstaande link. Vermeld hierin naam, lidnummer, type en kenteken auto en voor welk(e) evenement(en) je hiervan gebruik wilt maken.

Let op: je aanvraag dient minimaal 2 weken van te voren per evenement bij de club bekend te zijn!

 

Mocht je er na de aanmelding toch van afzien en niet met je geschorste Ford naar het evenement willen, dan is dat geen enkel probleem. Houd er alleen dan wel rekening mee dat je maximaal 4 keer per jaar van deze regeling gebruik mag maken en iedere keer dat het is aangemeld bij de belastingdienst er 1 keer vervalt. Dit kan dan niet meer voor een ander evenement worden gebruikt.

Heb je nog vragen, stuur dan even een mail aan het bestuur.

Meer informatie kun je lezen op: Evenementen regeling belastingsdienst.nl

 

Inschrijven Evenementen regeling