Competitie debut nieuwe Fiesta R2

Ford’s nieuwe Fiesta R2 rally zal zijn opwachting maken in de WRC-competitie Rally van Spanje – de voorlaatste ronde van de 2009 Fiesta SportTrophy International (FSTi).

De 1600cc voorwiel-R2 werd onthuld in mei, aan de vooravond van de Rally d’Italia – Sardinië, waar het werd bestuurd als een cursus veiligheid auto door FSTi Shootout winnaar Matthias Boon.

De R2 krijgt zijn eerste vuurdoop van WRC wedstrijden in de vorm van vijf FSTi concurrenten. Vier andere ploegen ingeschreven voor de competitie in Spanje zullen met het eerdere ST model rijden.

Serie leider Patrick Anglade is opgesloten in een gevecht met FST Verenigd Koninkrijk en Ierland kampioen Craig Breen voor de 2009 titel FSTi en het resultaat van de Spaanse evenement kan een lange weg te gaan te beslissen kampioenschap van dit jaar.

Rally Fiesta R2
Rally Fiesta R2

Breen nam de  overwinning in de Rally van Finland in augustus en dichte hiermee de kloof op de serie leider Anglade tot 40 punten. Maar, met de mogelijkheid om twee scores, zal de strijd  naar verwachting doorgaan tot de laatste ronde, Wales Rally GB.

Anglade zal een Fiesta ST besturen in Spanje, in de hoop dat de bewezen set-up en betrouwbaarheid van de auto hem dichterbij  zijn titel uitdaging zal brengen. Breen, ondertussen, zal in een R2 – gaan voor het winnen van de prijs  voor de FST Ierland titel.

Een andere man aan het stuur van een R2 in Spanje is de Grieks bestuurder Lambros Athanassoulas, die terugkeert  in de serie na drie jaar afwezigheid.

Athanassoulas, een FSTi winnaar in Duitsland in 2006, heeft al een grote indruk gemaakt in de WRC van dit seizoen, met een opmerkelijke achtste plaats algemeen in zijn thuis evenement, de Acropolis Rally van Griekenland, het winnen van de P-WRC categorie in een Skoda Fabia S2000 .