Nieuwe Ford Focus RS krijgt 380 pk en FWD

Het hoge woord is eruit bij Ford! Er komt een nieuwe Focus RS en die zal net als zijn twee voorgangers wederom beschikken over alleen aandrijving op de voorwielen. Ook hoeven we niet te rekenen op elektromotoren of andere hybride meuk. Ford heeft daar wel over nagedacht, maar uiteindelijk gaat dat toch niet gebeuren.

De RS variant van de Focus zal eind 2013/begin 2014 op de markt komen en onder de motorkap zullen we niet meer die heerlijke vijfcilinder van Volvo vinden, maar een viercilinder. Uiteraard voorzien van een turbo (of 2?) en dat zou moeten zorgen voor een vermogen van zo’n 380 pk. En Ford gaat er vanuit dat dankzij hun “Revoknuckle” ophanging het geen probleem zal zijn om al dat vermogen fatsoenlijk op de weg te krijgen.

De Focus RS500 had immers ook al 350 pk en dat leverde ook geen problemen op. Ook had Ford prototypes rondrijden die 380 pk leverden. En tuner BBR wist zelfs 410 pk uit de Focus RS te peuteren.

Ook verklapte Gunnar Herrmann dat de engineers van Ford nog bezig zijn om meer dan 250 pk te peuteren uit de motor die straks in de Focus ST komt te liggen. Het zou dus zomaar kunnen dat die 260 of zelfs 270 pk krijgt. Aangezien de ST niet zal beschikken over de “Revoknuckle” ophanging zal het vermogen niet heel veel hoger zijn lijkt mij zo. De nieuwe Focus ST zal overigens ergens volgend jaar op de markt komen. (via: drive.com.au)