Lezersspionage: Ford Ka en Fiesta (RS) mule

In deze aflevering van de AutoWeek Lezersspionage: een opvallend Ford-transport met twee toekomstige modellen.
AutoWeek-lezer Maurice van Kempen kwam dit opvallende transport tegen in Frankrijk. De mysterieuze Fiesta-mule is natuurlijk de meest opvallende van het duo. Want wat is dit nu precies voor auto?

Het zou een prototype voor een Fiesta RS kunnen zijn. De auto oogt beduidend breder en de provisorische koets heeft flink uitgeklopte wielkasten. Daardoor denk je automatisch aan een zeer sportieve versie. Ook de forse achterspoiler doet vermoeden dat deze Fiesta aardig wat pk’s tot z’n beschikking heeft.

Het zou echter ook kunnen gaan om een mule voor de volgende generatie Fiesta, zoals we in maart nog schreven. Die komt waarschijnlijk in 2017, dus het is goed mogelijk dat Ford op deze manier al heimelijk tests uitvoert met de nieuwe generatie. Als de auto daadwerkelijk in de breedte groeit, dan zou dat ook de opvallende wielkasten kunnen verklaren.

De andere auto op het transport is niet zo’n groot mysterie. Het is de nieuwe Ka, en Ford is dus waarschijnlijk van plan om deze auto daadwerkelijk naar ons continent te halen. Daarvoor zijn natuurlijk wel de nodige aanpassingen nodig (de auto is momenteel al op diverse groeimarkten te koop), en het ligt voor de hand dat de ingenieurs die met dit prototype testen.

Mogelijk zien we de Europese productieversie van deze Ka dit jaar al. Dat zou dan op de IAA in Frankfurt moeten gebeuren. Ford kennende staat de auto dan pas in 2016 bij de dealers.

Bron: autoweek