Nieuwe rally Fiesta R2

Ford onthult de nieuwe Rally Fiesta R2
De nieuwe Ford Fiesta R2 werd woensdag officieel voorgesteld in Rally Italie Sardinie, theater dit weekend voor de Italiaanse manche van het WRC kampioenschap. Vanaf volgend rally seizoen vervangt hij de huidige Ford Fiesta Group N, een wagen die altijd fel begeerd werd door piloten in België en vele andere landen.

Ford riep een aantal trophy’s in het leven waar de Fiesta wagen centraal stond. Vanaf 2010 wordt dit de nieuwe Fiesta R2.

M-Sport ontwikkelde deze rallywagen en nam de nieuwste versie van de Ford Fiesta Sport als basis rekening houdend met de internationale groep R2 reglementering. Met zijn 120 pk en een motor van 1.6i, krijgt de nieuwe Fiesta een vermogen van 163 pk bij 7.500 t/min nadat hij uiteraard geüpdate wordt met de conversiekit van M Sport. De R2 beschikt over een sequentiële bak van Sadev met vijf versnellingen, regelbare Reiger schokdempers, Eibach dempers en AP remmen.

Afgelopen weekend debuteerde de nieuwe Fiesta R2 voor het grote publiek waar hij als “000” wagen fungeerde tijdens de Rally d’Italia Sardegna. De eer om deze prachtwagen met blauwe ovaal te navigeren ging naar een jonge Belgische piloot. Laureaat van de FST International Shoot-out in december vorig jaar en tevens leider in het Belgische FFST Kampioenschap is niemand minder dan Matthias Boon. Malcom Wilson koos hem om het potentieel van deze wagen te demonstreren voor de ogen van duizenden toeschouwers.

U kunt meer te weten komen over dit nieuwe model op: http://www.fiestar2.com/