Ford Start Concept: veelbelovend hart

Ford toont op de autoshow in Peking deze kleine Start Concept. We mogen ons afvragen wat we daarvan ooit gaan terugzien, maar de motor heeft in elk geval toekomst.

Ford toont in Peking deze Start Concept. Daarbij laten de ontwerpers kun visie zien op de vervoersbehoeften in internationale verstedelijkte gebieden. “De bewoners van de twintig grootste steden op de wereld komen wat betreft vervoersbehoefte misschien wel meer met elkaar overeen dan hun eigen landgenoten,” aldus Ford.

Overal ter wereld groeit het aantal stedelingen en dat sluit mooi aan bij de One-strategie die Ford na de crisis is gaan voeren. Dat houdt in overal ter wereld de zelfde auto’s moeten gaan worden verkocht. Misschien kijken we hier dus wel naar een opvolger van de Ka. Maar dat model is nog zo vers, dat tegen de tijd dat daarvan de opvolger komt, deze Start concept al in het museum staat. Ford vertelt er dan ook meteen bij dat dit een pure concept is, die zeker niet in productie gaat.


Dat ligt bij de motor geheel anders. De Start is voorzien van een 1,0-liter driecilinder Ecoboost motor. Die gaat Ford in de nabije toekomst ook in productiemodellen gebruiken. Volgens zijn makers zijn het vermogen en het koppel te vergelijken met een 1,6-liter viercilinder motor. Naar verwachting is de CO2-uitstoot minder dan honderd gram per kilometer. Verdere technische gegevens van het torretje ontbreken nog.
De Start Concept heeft ondanks zijn lengte van 3,70 meter een wielbasis van 2,30 meter. De breedte van de auto 1,67 meter en de hoogte is ongeveer 1,40 meer.