Ford Fiesta Sport+

Hot hatches zijn tof, punt. Maar of een Ford Fiesta met 14 extra pk’s een dikke seconde sneller naar de honderd gaat durven we te betwijfelen.

Het Britse EVO maakt melding van een Ford Fiesta die Sport+ gaat heten. Deze versie zou in heel Europa op de markt komen met een iets pittiger versie van de standaard 1.6 die we al kennen van de Fiesta. De Sport+ zou 134 pk (in plaats van 120 stuks) meekrijgen en een koppel van 160 Nm in plaats van de standaard 152.

Echter, daar wringt de schoen een beetje: die vermogensupdate kan best een paar tienden schelen, maar EVO meldt een sprint van nul naar honderd in 8,7 seconden en dat terwijl het 1.6 blok in standaard uitrusting goed is voor 9.9 seconden. Kan zo’n kleine verandering in vermogen zo’n groot verschil maken? De topsnelheid zou ook één of twee kilometers hoger uitkomen maar da’s niet zo moeilijk uit te leggen. Het lijkt nogal een heftig resultaat, maar als het waar is hoor je mij niet klagen. Hoe meer hot hatches hoe beter!

De kleurkeuze zou beperkt zijn: Frozen White en Performance Blue met contrasterende strepen op de flanken. De bumpers worden wat agressiever gesneden, een duppelpijps uitlaatje maakt het plaatje compleet in combinatie met de lekkere, witgespoten 17 inch lichtmetalen velgen. In Duitsland moet het ding ongeveer € 18.000,- gaan kosten, wat de prijs in Nederland wordt (als hij er dus komt) is niet bekend.

bron: autoblog.nl