Ford Mondeo krijgt ook vierwielaandrijving

Ford gaat de Mondeo ook met vierwielaandrijving aanbieden. De extra aandrijfas naar de achterste wielen zal niet op alle motorversies worden gemonteerd.

Ford Mondeo Ford MondeoFoto: Ford

De Amerikaanse autobouwer kiest ervoor om alleen de dieselversie met integraal aandrijving aan te bieden. Het gaat de 2.0 TDCI met 150 pk en 180 pk. Vierwielaandrijving op de zwakste zelfontbrander wordt gecombineerd met een handgeschakelde transmissie. De sterkste configuratie beschikt over een automaat, de Powershift met dubbele koppeling.

De levering van de Ford Mondeo AWD start later dit jaar. Of het 4×4-systeem op zowel de hatchback als de Wagon leverbaar wordt, is nog niet bekend.

Dieselaanbod

Ford breidt het leveringsprogramma van de Mondeo verder uit. Boven de bestaande 2,0 liter viercilinder met 180 pk introduceert Ford een nieuwe 2.0 TDCi met dubbele turbo. Het vermogen bedraagt 210 pk, het maximum koppel ligt op 450 Nm. Aan het blok koppelt Ford standaard een automaat, de PowerShift. Aan de onderzijde van het dieselprogramma heeft de eerste wijziging plaats. De 1.6 TDCi verdwijnt alweer. Het blok maakt plaats voor een 1.5-viercilinder. Ondanks het kleinere slagvolume haalt Ford meer vermogen uit de krachtbron. De output ligt met 120 pk precies 5 pk hoger dan dat van de 1.6. Het dieselaanbod in de Mondeo bestaat nu uit viercilinders van 120, 150, 180 en 210 pk.

Ford Mondeo krijgt ook vierwielaandrijving door redactie Autovisie