Vijf unieke Ford Focus RS2, maar niet voor Nederland

Ter gelegenheid van het klassiekerevenement Le Mans Classic brengt Ford Frankrijk een speciale editie van de Focus RS uit. Ecurie Ford France, een van de partners van het evenement op 9-11 juli, brengt de vijf stuks uit. Met de bolides maakt het importbedrijf een verwijzing naar Fords deelnames in de beruchte 24 Uursrace van Le Mans.
Elk van de vijf exemplaren is gespoten in een kleurstelling van een racewagen van weleer. Met een knipoog naar 1966 levert Ford een zwarte uitvoering met zilverkleurige strepen. Een rode met witte striping verwijst naar de deelname in 1967, toen Ford met een Mk IV won. Een witte met dunne blauwe strepen en rode bies staat voor de Mk IIB uit 1967 en een duo-tone blauw met oranje verwijst naar de deelnames van de GT40 in 1968 en 1969. De in two-tone uitgevoerde wit/blauwe is een ode aan de Capri RS 2600 uit 1972.
De wagens krijgen een aangepast interieur met Recaro-sportstoelen in leer en alcantara. De stitching accentueert de carrosseriekleur. Verder zijn de pookknop, handremhevel en centrale armsteun in leer uitgevoerd.
Op het dashboard is een plaquette aanwezig om het bijzondere karakter van de versie te benadrukken.
Ford toont de bolides op Le Mans Classic, waar de importeur met de wagens enkele demonstratierondes rijdt. Na het klassiekerspektakel gaan de wagens in de verkoop. Alleen in Frankrijk natuurlijk.

Ter gelegenheid van het klassiekerevenement Le Mans Classic brengt Ford Frankrijk een speciale editie van de Focus RS uit.Ecurie Ford France, een van de partners van het evenement op 9-11 juli, brengt de vijf stuks uit. Met de bolides maakt het importbedrijf een verwijzing naar Fords deelnames in de beruchte 24 Uursrace van Le Mans.Elk van de vijf exemplaren is gespoten in een kleurstelling van een racewagen van weleer. Met een knipoog naar 1966 levert Ford een zwarte uitvoering met zilverkleurige strepen. Een rode met witte striping verwijst naar de deelname in 1967, toen Ford met een Mk IV won. Een witte met dunne blauwe strepen en rode bies staat voor de Mk IIB uit 1967 en een duo-tone blauw met oranje verwijst naar de deelnames van de GT40 in 1968 en 1969. De in two-tone uitgevoerde wit/blauwe is een ode aan de Capri RS 2600 uit 1972.

De wagens krijgen een aangepast interieur met Recaro-sportstoelen in leer en alcantara. De stitching accentueert de carrosseriekleur. Verder zijn de pookknop, handremhevel en centrale armsteun in leer uitgevoerd.Op het dashboard is een plaquette aanwezig om het bijzondere karakter van de versie te benadrukken.Ford toont de bolides op Le Mans Classic, waar de importeur met de wagens enkele demonstratierondes rijdt. Na het klassiekerspektakel gaan de wagens in de verkoop. Alleen in Frankrijk natuurlijk.

Video van de 5 Focus RS2 Le Mans classic uitvoering