nieuwe generatie Formula Ford

Jonge racers uit de hele wereld hebben hun oog laten vallen op het vernieuwde Dunlop MSA Formula Ford Championship van Groot-Brittannië.

Coureurs uit tien landen hebben serieuze belangstelling getoond bij de organisatoren van de competitie. Tien weken voor de eerste wedstrijd zijn de officials erg blij met de reacties op de grote veranderingen die in deze categorie zijn doorgevoerd voor 2013.

“Het motiveert ons enorm dat teams en coureurs zo geïnteresseerd zijn”, zegt Mike Norton, manager voor Ford Racing.

“Het aantal serieuze informatieaanvragen van internationale coureurs die deelname aan de competitie overwegen was boven verwachting.”

“Coureurs uit de Verenigde Staten, Finland, Zuid-Afrika en Argentinië – landen die regelmatig deelnemen aan het kampioenschap – hebben al een auto getest of zijn in onderhandeling. Maar het is vooral zo bemoedigend dat ook racers uit Griekenland en Noorwegen interesse hebben getoond.”

De nieuwe hightech Ford EcoBoost 200 voorziet coureurs van de meest geavanceerde junior-éénzitter ter wereld. De krachtigere motor met turbocharger en de nieuwe aerodynamische voor- en achtervleugels – een van de belangrijkste technische verbeteringen in de geschiedenis van het kampioenschap – maken de auto tot de snelste junior-éénzitter van het Verenigd Koninkrijk.

De beproefde en betrouwbare 1,6-liter motor is dezelfde compacte, zuinige EcoBoost-motor als die van de nieuwe productieauto’s van Ford en heeft al een succesvol raceseizoen achter de rug. Voor 2013 is de elektronica opnieuw afgesteld voor een vermogen van meer dan 200 pk.

De carrosserie voldoet volledig aan de nieuwste strenge veiligheidsvoorschriften van de FIA, die vergelijkbaar zijn met die voor de Formula 3. Bovendien bevat de auto een Formula 3-versnellingsbak met zes versnellingen, een gegevensanalysesysteem en circuitafstemming.

Het designteam van Ford Europa heeft een belangrijke rol gespeeld in het uiterlijk van de auto. Hun bijdrage heeft ervoor gezorgd dat de EcoBoost 200, net als de productiemodellen van Ford, de stijlelementen van kinetic Design weerspiegelt.

Het seizoen start op 30 en 31 maart op Brands Hatch en doet vervolgens Donington Park, Thruxton, Oulton Park, Croft, Snetterton, Knockhill, Rockingham en Silverstone aan. Voor de laatste ronde op 12 en 13 oktober gaat het circuit weer terug naar Brands Hatch.

Afbeeldingen van de racewagen Formula Ford EcoBoost 200 uit 2013 zijn beschikbaar op britishformulaford.co.uk

bron media.ford.com