Classic Ford Show 2011 Santa Pod

De liefhebbers weten het natuurlijk al, de Classic Ford Show in Engeland. De datum is vastgelegd op zondag 5 juni 2011, de locatie net als alle voorgaande jaren is: Santa Pod Raceway. Het terrein ligt in midden-Engeland in de omgeving van Bedford en Northampton. Prima te bereiken en op redelijke afstand vanaf Dover of welke andere aankomsthaven dan ook.

Voor de liefhebbers van Klassieke Ford is deze show echt één die je gewoon niet mag missen. Werkelijk alle Engelse Ford modellen, grofweg tussen 1950 en 1985 zijn aanwezig. Een wonderlijke mix van zwaar gemodificeerd tot 100% origineel. Een hoeveelheid onderdelen waar we in Nederland alleen maar van kunnen dromen en de hele dag actie op de 400 sprintbaan. De dag is voorbij voordat je een paar keer met je ogen hebt geknipperd.

Als je meer wilt zien van de show, kijk dan eens op de geheel vernieuwde website: www.classicfordshow.co.uk

Afgelopen jaren ging het vaak fout met het verzenden van de toegangskaarten, na de show vond je ze in de post. Veel clubs van het vaste land haakten hierdoor af. De organisatie heeft nu beloofd de kaarten uiterlijk 4 weken voor het evenement te verzenden, dus ruim op tijd. De clubs van het vasteland moeten nu dus wel uiterlijk 6 weken tevoren een opgave doen en kaarten bestellen.  Laat ik er maar van uitgaan dat alle reacties van 2010 geholpen hebben. Ik kan voor de club weer een ruimte regelen, max 10 auto’s. Als ik de autopassen bestel, ben ik verplicht hier toegangskaarten bij af te nemen. Dus mensen die mee willen naar de show kunnen zich bij mij opgeven UITERLIJK 20 APRIL 2011. ik heb dan tot vrijdag 22 april om kaarten te bestellen. De kaarten voor clubs kosten slechts £ 13,00 (£ 17,00 normaal). Tegen de huidige koers van € 1,18 (koers 21 januari) is dat € 15,35 per toegangskaart. De autopas waarmee je het eigenlijke showterrein op kunt is gratis, maar helaas dus alleen te verkrijgen samen met minimaal 1 toegangskaart. Voordeel van een autopas is, dat je midden op het terrein staat. Dat betekent weinig lopen met al je aangeschafte onderdelen, een rustpunt om even te gaan zitten en een ontmoetingspunt voor de andere leden.

De overtochten zijn ook goed te betalen. Zo rond de € 65,- voor een retour Calais-Dover of Duinkerken-Dover.

Dus als je mee wilt doen en de Classic Ford show ook wilt bezoeken, geef je op bij ondergetekende:

Frans van Eijk
06-53259209
frans.van.eijk@planet.nl