Hirvonen behoudt leiding in Monte Carlo Rally

Mikko Hirvonen blijft de 78e Rallye Automobile Monte-Carlo leiden, de openings ronde van de Intercontinental Rally Challenge afgekort IRC rally, na de actie een dramatische start van de tweede dag in de Haute Loire streek van Frankrijk.
Mikko Hirvonen in Fiesta S2000
Mikko Hirvonen in Fiesta S2000
De Fin, die voor de eerste keer met de nieuwe M-Sport Fiesta S2000 in competitie  start, aan kop in het algemeen klassement met 47,7 seconden met de zes  etappes van donderdag voor de boeg. Juho Hanninen is de tweede voor het Skoda Motorsport team met Sebastien Ogier in de strijd van de vijfde plek  gisteravond naar de derde in een Peugeot 207 S2000.
Mikko Hirvonen in Fiesta S2000
Mikko Hirvonen in Fiesta S2000
Terwijl Hirvonen dichter bij een debuut IRC overwinning komt, moest kampioen van vorig jaar Kris Meeke de strijd vervroegd  verlaten, crashte op een kilometer van de start na de eerste etappe van de dag. De Brit parkeerde zijn bolide in een rechtse bocht op een stuk ijs en met onderstuur zwenkte hij van een bank, waar hij strande met zijn Peugeot 207.
Hoewel de weersomstandigheden opmerkelijk  tam waren op de eerste etappe van woensdag,  ijs en sneeuw bezaaide eerste twee fasen van de dag. De meerderheid van de leidende bemanningen koos ervoor om gebruik te maken van zogenaamde studs,  in de hoop dat ze zouden zorgen voor voldoende grip op de verraderlijke wegen en de  omstandigheden te kunnen weerstaan. Meeke, koos ervoor om met half studs te starten in de hoop dat ze zou hem een voordeel op zouden leveren in vervolg van de dag, die grotendeels vrij was van ijs en sneeuw.
Mikko Hirvonen in Fiesta S2000
Mikko Hirvonen in Fiesta S2000