Anderson maakt van je Focus RS een ‘Black Edition’

Sinister zwart en rode accenten, zo ziet Anderson Germany haar creaties het liefst. Het nieuwste project is op basis van de Focus RS, en de vergelijking met een matzwarte Focus RS500 is door zijn voorkomen al helemaal snel gemaakt. Alleen vuurt dit ding nóg meer power op z’n arme voorbanden af.


Mocht je nog altijd diep teleurgesteld zijn dat je niet één van de 500 gelukkige was die een 350 pk sterke RS500 wist te bemachtigen, dan is dit Focus-speeltje van Anderson wellicht een schrale troost. De buitenkant maken ze matzwart middels een wrapje en in onder meer het logo en de wielen komen de rode details terug. Net als in de binnenkant overigens. Daar is weer eens rijkelijk gestrooid met carbonfiber en rode stiksel.


Wie dacht dat de standaard 305 pk in een doorsnee Focus RS al veel was om op de voorwielen los te laten, de technici van Anderson zorgen ervoor dat de 2.5 vijfcilinder voortaan 420 pk ophoest. Laat dat even op je inwerken: 420 pk op de voorwielen… Dit vermogen halen ze mede door een joekel van een turbo te monteren en de uitlaat + chip te vervangen door sneller spul. Wat deze knettergekke c.q. doldwaze danwel belachelijke Ford Focus Black Edition moet kosten, of wat het opvoersetje kost, is niet bekend.

bron: autoblog.nl