Waar rook is, is een Ford Fiesta ST!

Officieel blijft het project Ford Fiesta ST in nevelen gehuld: komt er nu wel een hete Fiesta of niet? Deze spyshots wijzen er op dat waar rook is, er zeer waarschijnlijk ook een Ford Fiesta ST is.

Eerder zagen we al een rode Fiesta ST in de Verenigde Staten, ditmaal jagen de Ford-ingenieurs een flink bespoilerde auto met hoge snelheid over de fameuze Nordschleife. De sportieve intenties blijken overigens niet alleen uit de spoilers, want achter in het Fiesta ST prototype ontwaren we ook een heuse rolkooi.
De ideale motorisering voor de Fiesta ST heeft Ford al op de plank liggen: de 1,6-liter Ecoboost turbomotor. Die levert in de huidige modellen maximaal 180 pk. Er zijn momenteel weliswaar concurrenten met meer vermogen (Renault Clio RS, Opel Corsa OPC), maar de Fiesta slaat terug met een lager gewicht dan de concurrentie. Bij de vergelijkbare standaardversies is dat immers ook zo.
Wellicht zien we op de IAA in Frankfurt in september een eerste levensteken van de Fiesta ST. Maar Ford zou ook voor een onthulling in de Verenigde Staten kunnen kiezen. De Focus ST komt immers wereldwijd op de markt en er is geen reden om te denken dat dit bij de Fiesta ST niet het geval zal zijn.
Woordvoerder Dennis Homberg van Ford Nederland tempert onze feestvreugde over de Fiesta ST: “Ons is officieel niets bekend over de komst van een Ford Fiesta ST. Wel is al enige tijd bekend dat Ford z’n pijlen richt op een ST-versie van de Focus. Die komt in de eerste helft van 2012 op de markt.”