nieuwe Focus ST 2012

Ford is lekker bezig. Na ons verwend te hebben de Focus RS, komen ze nu met hun een-na-scherpste model, de ST. Belangrijkste feiten: 250 pk uit een 2.0 liter viercilinder, en een geil geel kleurtje, dat ‘Tangerine Scream’ gedoopt is.


Inderdaad, de nieuwe Focus ST ruilt zijn 2.5 liter vijfcilinder in voor een vierpitter met 500 cc minder, want we willen de milieumafia natuurlijk niet te veel munitie geven om op Ford te schieten. Desalniettemin hebbben de engineers van Ford het vermogen van de nieuwe ST weten op te krikken van 225 naar 250 pk. Da’s 125 pk per liter!


Over een paar weekjes is deze brute Focus al bewonderen op de Autosalon van Parijs. Begin 2012 zal het eerste exemplaar daadwerkelijk van de productielijn rollen, dus dan kunnen wij hem, net zoals zijn voorganger, ook op de pijnbank leggen. Leuk detail: omdat de Focus Fords verkooptopper is, hebben ze besloten hem overal over de wereld nagenoeg in dezelfde vorm te releasen. Dit houdt in dat maar liefst 80% van alle onderdelen wereldwijd gedeeld zal worden. Dit is ook de reden waarom de ST al zo vroeg op de autoshow staat: Ford heeft besloten meteen de complete nieuwe Focus-lineup te tonen. Naast de gepeperde ST zullen dus ook de hatchback en de stationwagon-variant hun opwachting maken. But who cares?!

Bron: autoblog.nl