Vaarwel Ford Focus RS WRC

De afgelopen 12 jaar hebben de WRC-coureurs van Ford en wij kunnen genieten van de Focus RS World Rally Car. Nu is het moment daar dat de Focus wordt vervangen door de volledig nieuwe Fiesta RS WRC.

Ford Focus RS WRC vaarwel

Ongeëvenaard record

De Ford Focus RS WRC werd in 1998 onthuld tijdens de Paris Motor Show op hetzelfde moment als de Focus straatversie. De Focus beleefde zijn debuut in de Monte Carlo Rally van 1999. Sindsdien heeft M-Sport, Ford of Europe’s rallypartner, 97 verschillende Fords Focus RS WRC gebouwd voor testen en rally-inzet in het WRC. Met de Focus is 44 keer de overwinning in de wacht gesleept en werd 43 keer de tweede en 55 keer de derde plaats behaald. De auto heeft WK-punten gescoord in 131 achtereenvolgende WRC-rallies, een ongeëvenaard record in de geschiedenis van het WRC, dat teruggaat tot de eerste rally in het seizoen van 2002.

Ford Focus RS WRC vaarwel Ford Focus RS WRC vaarwel

Liefde

Ford nam tijdens een historische ceremonie in Wales, voorafgaand aan de WRC-rally van Engeland, afscheid van de Ford Focus RS WRC. “De liefde voor deze auto wordt vandaag duidelijk zichtbaar. Bestuurders en navigatoren zijn van verre gekomen, zelfs vanaf de Caribbean, om hier te zijn. Het is ongebruikelijk om met zoveel emotie over een auto te praten, maar we hebben vanmorgen van veel mensen verhalen gehoord over hun favoriete herinneringen aan de Focus RS WRC.”

Ford Focus RS WRC vaarwel

bron: autovisieblog