Uitstekend voor track-days: Ford Focus ST-R

Tegelijk met de sportieve Focus ST en Focus St Wagon introduceert Ford ook een extreme raceversie van de Focus: de ST-R. En je raadt het al, speciaal voor op het circuit!  

Ondanks zijn sterke gelijkenis met de sportieve Focus ST, is de Focus ST-R door Ford Racing in Noord-Amerika speciaal gebouwd als wedstrijdauto. De Focus ST-R is uitgerust met een sterke 2.0-liter EcoBoost-motor, een door de FIA voorgeschreven rolkooi, een verbeterd remsysteem en speciale wielophanging voor raceauto´s. De Ford Focus ST-R komt binnenkort beschikbaar voor raceteams, in eerste instantie in Noord-Amerika, en zal in een aantal kampioenschappen uitkomen.


Kant en klaar
“Aangezien de Focus ST-R een op een productiemodel gebaseerde raceauto is, is hij zoveel mogelijk uitgerust met standaard carrosseriepanelen en productieonderdelen,” aldus Allison, de directeur van Ford Racing. “Wie een Focus ST-R koopt, krijgt een kant-en-klare wedstrijdauto die alleen nog maar moet worden voorzien van communicatieapparatuur en teamstickers om aan de start te kunnen verschijnen. Enkele gerenommeerde teams hebben reeds bijzondere interesse getoond voor deze auto.”