Race Successen voor Ford RS straat auto technologie

In een geval van technologie-overdracht in omgekeerde volgorde heeft Ford Team RS haar ‘voorwielophanging Revoknuckle “systeem uit de straatauto een weg gevonden naar het circuit, waar het voor een onafhankelijk ‘Team Aon’ een podium plaats heeft opgeleverd in de British Touring Car Championship.


Ford Focus RS RevoKnuckle
Hoe effectief Revoknuckle is blijkt wel dat het BTCC Team Aon een pole position en drie podiumplaatsen in het debuut seizoen voor hun twee Ford Focus ST racers hebben behaald.

In een reactie op de nieuwe ontwikkelingen, Team Aon bestuurder, Tom Chilton, zei: “De auto is fantastisch om te rijden, en waar de concurrentie zo hoog is, is het belangrijk om te kijken naar iedere voordeel dat er valt te behalen – de resultaten bewijzen het.”

Ford Gerard Quinn Manager, Motorsport, Ford of Europe zei: “Dit is een geweldig voorbeeld van een onafhankelijk team met behulp van state-of-the-art technologie van een Ford straatauto met goede resultaten in de autosport. Het is een pluspunt voor het team achter de ontwikkeling van de Revoknuckle dat het zo gemakkelijk kan worden toegepast in een racewedstrijd en zo effectief kan zijn. “