MRB-vrijstelling ‘nieuwe’ oldtimers uit de vriezer?!

De bevriezing van de oldtimerregeling lijkt op standje ontdooien te zijn gezet. In ruil voor steun aan de lagere bijtelling voor de Ampera’s van deze wereld, heeft de PVV steun gekregen voor behoud van de MRB-vrijstelling voor ‘nieuwe’ oldtimers.
Deze zomer pleitte de PVV nog voor het terugdraaien van de bevriezing van de oldtimer-grens op 31 december 1986. Hierdoor zouden er vanaf 1 januari 2012 geen ‘nieuwe’ oldtimers meer bij komen. Dit gebeurde enkele jaren geleden, tegelijk met de verandering van de bijtelling op youngtimers.

In een reactie liet staat Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers aan AutoWeek weten dat hij hier niet zelf actie voor ging ondernemen, maar dat hij het een sympathiek voorstel vond. De PVV moest er maar een meerderheid voor vinden, anders had het geen zin, meende hij. Als er daadwerkelijk een Kamermeerderheid kwam, dan had hij er geen problemen mee de regeling aan te passen. Die meerderheid lijkt de PVV nu gevonden te hebben: in ruil voor hun steun aan het jongste bijtellingsvoorstel, heeft de PPV bedongen dat de regeling wordt aangepast, zo meldt PVV-Kamerlid Roland de Vries tegen de NOS. Wel komt de grens op termijn op 30 jaar en ouder te liggen. Nu is die grens 25 jaar. Hoe de overliggende periode zou moeten worden overbrugd, is ons nog niet duidelijk. Men zou heel grof in 2017 weer kunnen beginnen met het ‘toelaten’ van nieuwe oldtimers, of het jaarlijks steeds een beetje kunnen vertragen om de regeling steeds een jaartje op te rekken tot deze op 30 jaar staat. Zodra er meer van het voorstel (waarover dus ook donderdag gestemd wordt) inhoudelijk bekend wordt, melden we dat.