Nieuwe Ford Focus gepresenteerd als wereld auto

Ford gooit hem in de markt als hun eerste echte wereldauto: dit is de nieuwe Ford Focus!

Dit zijn de eerste beelden van de derde generatie Ford Focus. Het merk onthult de auto vandaag op de North American International Auto Show in Detroit. Ford onthult tegelijk de vijfdeurs hatchback en de sedan-versie van de nieuwe middenklasser. Het design borduurt duidelijk verder op wat Ford kinetic design noemt: met de strakke lijnen poogt het merk beweging na te bootsen ook al staat de auto stil.

Ford focus 2011
Ford focus 2011

De Focus wordt tegelijk leverbaar in Noord Amerika en Europa en het merk hamert op de status van wereldauto. De Amerikanen claimen dat de schaalvoordelen van deze strategie ervoor zorgen dat de Focus erg betaalbaar blijft. De auto wordt verkrijgbaar met meerdere nieuwe Ecoboost turbomotoren, waarvan in ieder geval de 1.6-motor waarover we al eerder schreven. Ook komen er verbeterde versies van de huidige TDCI-diesel motoren beschikbaar, die 10- tot 20 procent zuiniger zullen zijn dan de huidige versies, in deze tijden natuurlijk een vereiste.
De auto maakt gebruik van hetzelfde platform als de C-Max en Grand C-Max die afgelopen najaar in Frankfurt werden onthuld en nog voor het einde van het jaar bij de dealer zullen staan. Deze Focus volgt dan begin 2011. Waarschijnlijk volgt er later ook een elektrische variant.
In het interieur komt het met merk met een iDrive-achtig bedieningssysteem genaamd MyFord, waarbij je met slechts enkele knoppen meerdere elementen bedient.

Bron: autoweek

Ford Focus 2011
Ford Focus 2011
Ford Focus 2011
Ford Focus 2011
Ford Focus 2011
Ford Focus 2011