Begin 2012 Ford B-Max

Ford presenteert op de autoshow van Genève een concept voor de toekomstige B-Max. Een compacte mpv met schuifdeuren die het gaat opnemen tegen de Opel Meriva. Dat meldt Automotive News Europe. Een bron van Ford heeft het nieuws aan Automotive News bevestigd. De compacte mpv gaat aan het eind van het jaar 2011 in productie.

Ford heeft de Roemeense fabriek in Craiova uitgekozen om de mpv die op basis van het Fiesta-platform komt, te produceren. De geplande jaarproductie is 150.000 stuks. Toen Ford in 2008 de fabriek kocht, was het bedoeling dat de B-Max al in 2010 in productie zou gaan. De financiële crisis gooide roet in het eten. Nu start de fabricage van de B-Max eind volgend jaar, begin 2012 moet de auto in de showrooms staan.

In 2009 liet Ford overigens al op de Salon van Genève de Iosis Max zien. Een studiemodel dat een hint was naar de nieuwe C-Max maar mogelijk ook naar de kleinste mpv van Ford, die dus naar alle waarschijnlijkheid B-Max gaat heten. Of de concept die in maart 2011 op het podium schittert, voortborduurt op de Iosis Max is nog niet bekend.

Bron: autoweek