Ford Focus RS is ook groen van binnen

De Focus RS mag er dan asociaal en gewelddadig uit zien van buiten, achter dat brute uiterlijk gaat een milieuvriendelijk hatchbackje schuil. De RS zette een gecombineerd verbruik van slechts 7,3l/100km neer.

De resultaten zijn behaald in het land van Topgear. Het was alweer de zevende editie van de UK MPG Marathon, waarbij eerder al de Corvette Z06 als wonder der efficiëntie uit de bus kwam. Jeremy Walton reed 480km om tot dit resultaat te komen.

Volgens de fabrieksspecificaties verbruikt zelfs een Focus 1.6 gecombineerd 7,5 liter. Een RS heeft volgens de boekjes gemiddeld bijna 11 liter op 100km nodig. Het mag dus als een hele prestatie gezien worden dat ook de 300pk super-hatch met veel minder energie toe kan. Een lichte gasvoet lijkt dan opeens meer ‘milieu problematiek’ op te lossen dan een Toyota Prius. Naast Jeremy Walton mogen ook de technici, verantwoordelijk voor de Focus RS, een fles bubbeltjeswijn open trekken, zonder een uiterst verfijnde aandrijflijn was dit verbruik niet mogelijk geweest.

Bron: www.autoblog.nl