Hertz voegt unieke Ford Fiesta ST-H toe aan Fun Collection

AMSTERDAM, 22 mei 2014 – Ford en Hertz delen samen een rijke traditie met unieke fun cars. Al in 1918, toen Hertz werd opgericht, verhuurde het bedrijf volop T-Fords, in 1966 de exclusieve Mustang GT350H en in 2008 de Shelby Mustang GT-H waarvan er twee in Nederland werden ingezet. De speciaal voor Hertz gebouwde zwarte Mustangs, met gouden striping en persoonlijk door Carol Shelby gesigneerd, waren een groot succes. Ford en Hertz hebben vorig jaar in Nederland gevolg gegeven aan deze traditie met de spectaculaire Ford Focus ST-H, een pure, zwarte hot hatch met de kenmerkende, goudkleurige striping én wielen. Deze razendsnelle huur-Ford was vanaf het eerste moment enorm in trek bij huurders en Hertz heeft onlangs wederom drie nieuwe exemplaren in bedrijf genomen.

De beste hot hatch van dit moment nu te huur bij Hertz
Met de gloednieuwe Fiesta ST-H beschikt Hertz over de ultieme en meest succesvolle hot hatch van dit moment. Sinds de Fiesta ST vorig jaar maart op de markt kwam, heeft hij zowel binnen als buiten Europa maar liefst 22 prijzen in de wacht gesleept, waarmee het de meest bekroonde compacte hot hatch is die Ford ooit heeft gebouwd. ‘BBC TopGear Magazine Car of the Year’, ‘Echappement Sports Car of the Year’, ‘Auto Express Best Hot Hatch’, ‘Automobile Magazine 2014 All-Star’,… het zijn slechts enkele van de vele internationale prijzen die de Fiesta ST het afgelopen jaar ten deel vielen. Ook in Nederland wordt deze hot hatch alom bejubeld door de pers en autoliefhebbers. In de jaarlijkse Supertest van Autovisie moest de Fiesta ST alleen de MClaren 12C MSO voor zich dulden, maar hij won van auto´s als de Porsche 911 Turbo S, Jaguar F-Type V8S, Lotus Exige S and Bentley GT Speed.

Ford_Fiesta_ST-H_2Ford_Fiesta_ST-H_3Ford_Fiesta_ST-H_4Ford_Fiesta_ST-H_5

Met ingang van vandaag is de veelvuldig bekroonde hot hatch nu te huur bij Hertz, als exclusieve ST-H, vanaf €75,-* per dag.

Ford_Fiesta_ST-H_8Ford_Fiesta_ST-H_9Ford_Fiesta_ST-H_10Ford_Fiesta_ST-H_11

De zwart/gouden Ford Fiesta ST-H is voorzien van de 134kW (182pk) sterke 1.6 EcoBoost motor, heeft een topsnelheid van 220 km per uur en accelereert in 6,9 seconden van 0 tot 100 km/u. Deze 3-deurs hatchback heeft een sportief exterieur met ST bumpers, sideskirts, 17-inch ST wielen, rode remklauwen en een dubbele ST uitlaat. Het met zwart leder en rood stof afgewerkte ST interieur is voorzien sportieve Recaro voorstoelen en vele unieke ST details. De Fiesta ST-H is verder voorzien van innovatieve technologieën zoals SYNC, het geavanceerde connectiviteitssysteem van Ford, MyKey, een geavanceerd navigatiesysteem en een high-end audiosysteem met DAB en 6 premium speakers.

Ford_Fiesta_ST-H_1Ford_Fiesta_ST-H_6Ford_Fiesta_ST-H_7Ford_Fiesta_ST-H_12

Gerald Bolder, Algemeen Directeur van Ford Nederland B.V. en Henk van Den Helder, General Manager Hertz Benelux, zijn beiden zeer enthousiast over deze nieuwste aanwinst voor Hertz. “Afgelopen jaar resulteerde de langdurige samenwerking tussen Ford en Hertz in de spectaculaire, en bij onze huurders zeer populaire, Focus ST-H. Een vervolg kon natuurlijk niet uitblijven en daarom ben ik erg enthousiast over de Fiesta ST-H die we nu aan onze Hertz Fun Collection hebben toegevoegd,” aldus Henk van Den Helder. Gerard Bolder: “Het wereldwijde succes van de Fiesta ST heeft al onze verwachtingen overtroffen en dankzij de samenwerking tussen Ford en Hertz is deze beste hot hatch van dit moment nu bereikbaar voor een breed publiek.”

*) vanafprijs, gelieve contact op te nemen met Hertz voor een overzicht van alle tarieven.