Focus RS2 rondje Nurburgring in 8:26

De Ford Focus RS kennen we zo onderhand wel. Het is een tamelijk potente rakker met een dikke 305 pk onder de kap en desondanks enkel voorwielaandrijving. Daardoor niet bepaald geschikt voor het betere driftwerk, maar de auto staat evengoed nog wel garant staat voor veel pret. Hij laat zich dan ook gewillig in een tijd van 8 minuten en 26 seconden over de bochtige Nürburgring sleuren.

Focus RS2 Nurburgring
Focus RS2 Nurburgring

Ja natuurlijk kan dat veel sneller, want wanneer je ‘m samen met de Nissan GT-R de baan op zou sturen, dan sta je na het binnenkomen van de GT-R precies nog een minuut te wachten voordat de Focus RS arriveert, maar dan zijn we in veel opzichten appels met peren aan het vergelijken.

In onderstaande video is de Duitser Horst von Saurma-Jeltsch achter het stuur van de RS gekropen. Hij is hoofdredacteur van het Duitse blad Sport-Auto en een bekend gezicht op de Nürburgring. Hij wist in het groene monster een rondetijd van 8:26 te klokken. Daarmee is de RS bijna een halve minuut sneller dan zijn kleinere broertje de Focus ST met 225 pk. In 2005 reed Sport-Auto met de ST in een tijd van 8:51 het rondje rond.

Voor de cijfer fanaten nog even snel de specificaties van de Focus RS op een rijtje: 2,5 liter 5-cilinder turbomotor met 305 pk en 440 Nm koppel. In 5,9 seconden naar 100 km/u en een top van 263 km/u.

Rij je even mee…?

Rondje Focus RS2 Nurburgring

httpv://www.youtube.com/watch?v=7d7pYuMJBDk

bron: autoblog