Ford komt met dieselende Focus ST

Ford heeft op de salon van Genève aangekondigd dat er een dieselvariant van de snelle Focus ST komt. De auto zou de ultieme concurrent worden voor de Volkswagen Golf GTD.

Die Golf GTD heeft als sportieve dieseltopper in het C-segment tot nu toe redelijk het rijk alleen, maar als het aan Ford ligt, komt daar binnenkort verandering in. Mark Fields, COO van het merk, bevestigde op de salon van Genève tegenover AutoExpress dat er een Focus ST met zelfontbrander komt. Fields was behoorlijk scheutig met details over de nieuweling: onder de kap zullen we een 185 pk sterke versie van de 2.0 TDCi terugzien, genoeg voor een sprint van 0 naar 100 km/h in 8 seconden. De voor veel belastingstelsels belangrijke CO2-uitstoot zal uitkomen op 114 gram per kilometer.

Om het sportieve karakter van de Focus niet alleen in de prestaties tot uiting te laten komen, krijgt de diesel-ST dezelfde onderstel- en besturingsafstemming als de reguliere ST. Ook de uiterlijke kenmerken worden overgenomen, al weten we nog niet precies hoe die eruitzien: de beelden van de gefacelifte Focus ST moeten nog worden vrijgegeven.