Ford start productie nieuwe Fiesta ST

AMSTERDAM, 7 februari 2013 – Ford is in de assemblagefabriek in Keulen (Duitsland) gestart met de productie van de nieuwe Fiesta ST, de allereerste productieversie van de Fiesta die in minder dan zeven seconden 100 km/u haalt.

De nieuwe Fiesta ST is ontwikkeld door Ford Team RS, de Europese tak van de Global Performance Vehicle Group van Ford Motor Company, en is uitgerust met een 1.6 EcoBoost-benzinemotor. Deze sportieve Fiesta gaat in 6,9 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een vermogen van 182 pk en een koppel van 240 Nm. Het brandstofverbruik bedraagt slechts
5,9 l/100 km en de CO2-uitstoot 138 g/km*. De maximumsnelheid is 220 km/u.

Ford heeft daarnaast het gerenommeerde Fiesta chassis verder verfijnd en de stuurinrichting, wielophanging en remmen specifiek afgestemd op het leveren van ST-waardige prestaties. Een geavanceerde versie van het Torque Vectoring Control-systeem van Ford en een Electronic Stability Control-systeem met drie instellingen dragen bij aan een sensationele en veilige rijervaring.

“Aan de nieuwe Fiesta ST ligt meer dan dertig jaar ervaring met snelle Fiesta’s ten grondslag”, aldus Juergen Gagstatter, Chief Programme Engineer, Performance Cars, Ford Europa. “Deze auto is een enorme stap vooruit, zowel wat het combineren van een krachtige motor met een dynamisch chassis als het bereiken van een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot betreft.”

Het spectaculaire exterieur van de Fiesta ST is onder meer voorzien van sportieve en geprononceerde voor-en achterbumpers, 17-inch 5-spaaks lichtmetalen ST velgen, een ST achterspoiler, een verchroomde dubbele uitlaat en projector koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting. Het sportieve interieur is voorzien van fraaie RECARO sportstoelen en zwarte hemelbekleding, en is afgewerkt met fraaie ST details.

De nieuwe, geavanceerde Fiesta ST volgt iconische Fiesta-modellen op, zoals de XR2, XR2i, RS1800, RS Turbo en de eerste generatie ST, en is voorzien van Fords turbogeladen EcoBoost-motor met dubbele nokkenas met variabele en onafhankelijke timing. Ford heeft inmiddels aangekondigd dat de tweede generatie Fiesta ST ook in Noord-Amerika en Azië-Pacific wordt geïntroduceerd.

Begin volgende week worden de Nederlandse prijzen en specificaties van de Fiesta ST bekend gemaakt.

 

* Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 van het Europees Parlement en de Raad. De resultaten kunnen afwijken van brandstofverbruik cijfers in andere regio’s in de wereld doordat in deze markten andere rijcycli en voorschriften van toepassing zijn.

Over Ford Motor Company
Ford Motor Company is gevestigd in Dearborn, Michigan (VS), en is een toonaangevend bedrijf in de auto-industrie. Het bedrijf houdt zich op zes continenten bezig met de fabricage of distributie van auto’s. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 171.000 medewerkers en 65 fabrieken en exploiteert de merken Ford en Lincoln. Via Ford Motor Credit Company biedt het bedrijf financiële diensten aan. Voor meer informatie: http://corporate.ford.com.

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto’s van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 47.000 werknemers in dienst. Inclusief joint ventures en zelfstandige activiteiten werken er ongeveer 69.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (vijftien eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en negen zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto’s van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.