Xavier Pons maakt rentree in het WRC in 2010

Oud fabriekscour van Citroën en Subaru Xavier Pons zal volgend jaar zijn rentree gaan maken in het World Rally Championship. Hij zal dit doen met de nieuwe Ford Fiesta S2000, waarmee hij zal rijden in de nieuwe WRC Cup. Hier mogen alleen Super 2000 auto’s in rijden.

Pons zal samen met Luis Moya gaan rijden. Moya heeft 24 rallies als co-piloot gewonnen. Hij was namelijk de navigator van oud coureur Carlos Sainz. Met deze rentree komt het aantal coureurs die hun terugkomst in het WRC aankondigde op twee. Eerder deze week maakte Janne Tuohino, oud Skoda coureur, ook al bekent zijn rentree te maken, ook hij zal met een Ford Fiesta S2000 rijden.

Eind seizoen 2007 stopte Pons met rijden in het WRC. Hij reed nog wel Spaanse kampioenschappen in een Mitsubishi Lancer Groep N. In 2006 reed Pons een heel seizoen bij het team Kronos Racing, het team dat dat jaar het fabrieksteam van Citroën onder zijn hoede had. In 2007 kwam hij halverwege het seizoen bij Subaru terecht en reed daar zeven rallies, naast Petter Solberg en Chris Atkinson. Zijn beste resultaat was een vierde plaats.

Bron: www.autosportweb.nl