Mikko Hirvonen debuteert met nieuwe Ford Fiesta S2000 in Rally van Monte

Vice-wereldkampioen Mikko Hirvonen en Jarno Lethinen zetten in de Rally van Monte Carlo aan met de nagelnieuwe Ford Fiesta S2000. De Finnen zien de vijfdaagse rally als het sluitstuk van hun voorbereiding voor het komende WRC-kampioenschap. De wagen werd ontwikkeld door Ford’s rallypartner M-Sport en maakte recent zijn opwachting als safety car in de Rally van Schotland die net als de Monte geen deel uitmaakt van het WRC-kampioenschap.

Hirvonen testte de Fiesta S2000 deze week voor het eerst in het zuiden van Frankrijk.
“De Fiesta S2000 ziet en hoort er fantastisch uit. Het is leuk om er eindelijk mee te kunnen rijden en deel uit te maken van het ontwikkelingsprogramma; ik was verbaasd hoe snel ik de auto onder de knie kreeg.Zowel de setup als het chassis bleken uitstekend en lieten me toe er meteen tegenaan te gaan” klonk de 29-jarige Fin.

M-Sport managing director en BP Ford Abu Dhabi World Rally Team director Malcolm Wilson van zijn kant zei dat de Fiesta S2000 in januari gehomologeerd wordt zodat de Monte Carlo een uitgelezen gelegenheid bood om de auto in competitie te laten debuteren.
De “Monte” wordt verreden van 19 tot 23 januari eerstkomend.

Bron: www.autosport.be (HvO)