nieuwe C-max op IAA in Frankfurt

Ford toont op de IAA in Frankfurt de helemaal nieuwe C-Max. Dat is een voorbode van de nieuwe generatie Focus, die vanaf 2010 zijn opwachting maakt.
Ford neemt deze C-Max mee als primeur naar de autobeurs in Frankfurt die vanaf 15 september voor het publiek de poorten opent. De nieuwe mpv is vanaf de zomer van 2010 te koop en is de eerste auto die staat op het nieuwe C-platform. Dat is de basis van de nieuwe Focus-familie, waarvan de hatchback laat in het volgende jaar wordt verwacht.

Om bij te blijven bij de huidige midi-mpv’s komt de Ford er ook als zevenzitter. Die krijgt een wat minder sportief silhouet als deze vijfzitter en is meer gericht op gebruiksgemak.
Een nieuwe generatie Focus, betekent ook een nieuwe generatie motoren. De compacte turbo-krachtbronnen van Ford zijn Ecoboost gedoopt en deze C-Max is voorzien van een exemplaar met 1,6-liter. De verdere technische gegevens houdt Ford nog onder de pet totdat de show in Frankfurt van start gaat. Andere noviteiten die we kunnen verwachten op deze C-Max zijn een dode hoek-systeem zoals de Blis-techniek van Volvo en Ford belooft een semi-automatisch inparkeersysteem.

nieuwe C-max 2010
nieuwe C-max 2010

Bron: autoweek