Topgear S15E02 op de autobahn

Vanavond tijd voor aflevering twee van het nieuwe seizoen Top Gear. Ditmaal geen vulkaanbeklimmingen of tochten door het oerwoud, ze gaan scheuren in Europa. Op de Autobahn. Met oldscool supersedans. Auto’s die nog gemaakt zijn om te rijden, niet gereden te worden. Proestende en briesende vier- en zescilinders. Oja, en ergens in de show zitten nog een Porsche Sport Classic en Boxster Spyder.

Op de autobahn in een, zo lijkt: Mercedes 190E (2.3-16V?), Ford Sierra Cosworth en BMW M3 E36. Dat is het echte werk. Sturen, schakelen, de auto horen werken. Natuurlijk rijden ze niet meer als nieuw, en natuurlijk worden ze tot in den treurigheid mishandeld. Aangezien de 3 presentatoren nog leven zal er wel geen wiel afgebroken zijn op de autobahn.

De Kia wordt dit keer bestuurd door Alastair Campbell. Hij was ooit de rechterhand van Tony Blair. De Porsche Sport Classic en Boxster Spyder worden door James May over het circuit gejaagd. Dat schijnt hard, maar niet helemaal volgens planning te gaan. Vanavond dus, 21:00 uur.