350 pk voor Ford Focus RS?!

De grote hamvraag: hoeveel vermogen krijgt de Ford Focus RS3? Die vraag wil Ford nog niet beantwoorden, al lijkt de fabrikant op een specifieke Ford Performance-webpagina zelf het vermogen te hebben verklapt.
Typefoutje?

“As for power, a specially tuned 2.3-litre EcoBoost petrol engine delivers 350 PS.” Niet veel later waren de woorden ‘delivers 350 PS’ weggehaald door Ford en stond er ‘delivers in excess of 320 PS’. Volgens Ford zou het noemen van ‘350 PS’ een ‘tikfoutje’ zijn in de zin. Maar dat lijkt ons sterk, anders had Ford geschreven dat de Focus RS ‘meer dan 350 pk’ zou krijgen. Nu stond er keihard dat de hot hatch 350 pk krijgt, iets wat later is veranderd in ‘meer dan 320 pk’. Het toevoegen van twee woorden kun je niet verbloemen als een typefout.

Begin 2016

Hoe dan ook, Ford wil niet bevestigen of de Focus RS 350 pk krijgt. Als het wel zo is, is het model net zo sterk als de RS500 die in een oplage van vijfhonderd stuks is geleverd in een matzwarte tint. De Focus RS komt pas begin 2016 op de markt. De fabrikant heeft dus nog even de tijd om het definitieve vermogen zelf vrij te geven.

Bron: telegraaf