Fiesta waagt de oversteek naar…..

Als je tien jaar geleden had geroepen dat onze Fiesta ook in Amerika verkocht zou gaan worden, dan was je waarschijnlijk weggehoond. Maar de crisis heeft verstrekkende gevolgen en kijk eens aan: De Fiesta goes America.
Bij ons is de Fiesta al meer dan 30 jaar op de markt, maar voor Amerika is dit een heuse primeur. Hij wordt geïntroduceerd als onderdeel van Ford’s ONE strategie, waarmee ze auto’s ontwerpen die voldoen aan de verschillende wensen in verschillende werelddelen.

Fiesta goes to America
Fiesta goes to America

Het uiterlijk werd wel licht aangepast om meer aan de Amerikaanse smaak te voldoen en ook krijgen ze aan de andere kant van de grote plas de beschikking over een sedanvariant.
De enige beschikbare motorisering voor de Amerikanen is de 120 pk sterke 1,6-liter viercilinder. Deze wordt standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Maar in de automaatminnende VS introduceert Ford ook haar Powershift-transmissie met dubbele koppeling als optionele versnellingbak. Deze is al bekend van de Focus, maar bij ons niet leverbaar op de kleinere Fiesta en dat blijft voorlopig ook zo volgens Ford.

Bron: autoweek