Ook Fiesta-productie naar Amerika

Het noodlijdende Ford is goed aan het bestuderen waar het kosten kan besparen. Eén van de onderzochte opties is het verplaatsen van productie naar goedkopere landen. Behalve de Kuga staat ook de productie van de Fiesta op de nominatie om naar een ander continent te verhuizen.

Dat meldt Ford CEO Alan Mulally in een interview met Automotive News. De Amerikaanse productie van de Fiesta gaat sowieso al plaatsvinden in Mexico. Het argument van de verschuiving van de productie van de Fiesta is kostenbesparing. Een uur productie is in Mexico veel goedkoper dan in Europa, dus uitbreiding van de Mexicaanse productielijn ten koste van de Europese fabrieken is zeker een optie.

Productie Fiesta naar Amerika
Productie Fiesta naar Amerika

Vorige week meldden we al dat Ford de productie van de Kuga naar Amerika wil halen. Door de lage stand van de dollar kan de Kuga aan de overzijde van de grote plas goedkoper van de band rollen. Of de verschuiving van de productie betekent dat de Kuga ook in de Verenigde Staten op de markt komt, is nog niet bekend. Een woordvoerder van Ford Nederland deed de geruchten vooralsnog af als ‘speculatie’.

Bron: Autoweek