Succes voortzetten met Ford Fiesta RS WRC

De Ford Focus RS WRC rallyauto mag met pensioen en maakt plaats voor de Fiesta RS WRC.
In het startveld van de het volgende seizoen in het World Rally Championship is een boel nieuws te zien. Deze Ford Fiesta RS WRC lost bijvoorbeeld de Focus af. Die heeft een succesvolle carrière achter de rug. In 2006 en 2007 werd de wereldtitel binnengehaald en bovendien boekte hij in mei in Nieuw Zeeland de 75ste overwinning van Ford in deze tak van sport, waarmee het de meest succesvolle fabrikant is op het hoogste niveau van de rallysport.


Op de Autosalon van Parijs is de nieuwe ster voor het eerst getoond. Hij is gebaseerd op de S2000 rallyauto en doorontwikkeld door Ford en M-Sport. De 1,6-lite Ecoboost motor is geprepareerd door de Franse tuner Pipo Moteur. In februari beleeft de auto zijn debuut tijdens de rally van Zweden, maar eerst moet er nog worden getest. Volgende week start de definitieve versie tests op gravelwegen in Spanje. Prototypes hebben al meer dan drieduizend kilometer afgelegd op wegen in Groot-Brittannië en Frankrijk.


De tests worden gereden door de zelfde bemanning als tijdens de wedstrijden. De twee equipes bestaan uit Mikko Hirvonen, Jarmo Lehinen en de navigatoren Jari-Matti Latvala en Miikka Anttila.